/ OMBYGGNATION

Sveagatan 2

Nyckelhålet – tolv stycken kvadratsmarta vindsvåningar i Linné

Adress:

Sveagatan 2, Göteborg

Antal lägenheter:

12 st 

Rum:

2 rum o kök

Boarea:

34-35 kvm

Byggstart:

Q2 2019

Färdigställt:

Q3 2020

Beställare: 

Egen regi

Sveagatan 2 i Linnéstaden

Brf Nyckelhålet är för många ett landmärke i Göteborg. Med dess unika läge ett stenkast från Linnégatan och Skansen Kronans historik och grönska som närmsta granne är detta en adress som många drömmer om. I denna anrika fastighet har vi byggt 12 ytsmarta och exklusiva lägenheter.

Vindsytan köptes av föreningen 2018. Efter det påbörjade vi projekteringen och bygglovsansökan. Projektet innebar stora utmaningar för att anpassa den nya vinden till den befintliga välkända fastigheten. Här arbetar vi tillsammans med antikvarie, kontrollansvarig och andra kunniga konsulter för att i slutändan få fram en modern produkt som smälter samman med den befintliga fasighetens karaktär och egenskaper.

Kök och snickerier tillverkades av Taras Hallgren & Son som vi har ett nära samarbete med. Med nästan 100 års erfarenhet av kök- och inredningstillverkning kan vi tillsammans leverera en slutgiltig produkt med hög finish och exklusivitet.

Fastigheten hade behov av takomläggning och fönsterbyte.

Samtidigt som byggnationen av lägenheterna fick vi av föreningen i uppdrag att göra ett fönsterbyte på hela fastigheten.

I nära samarbete med antikvarie valde vi att montera klassiska träfönster med smäckra karmar och hög kvalitet från RM Fönster. Fönsterbytet gjordes tillsammans med Hantverkarhuset som har stor erfarenhet av dessa typer av jobb och ett nära samarbete med fönsterleverantören. Fönstren storleksanpassades och plåtinkläddes utvändigt med diskreta fönsterbleck i samma kulör som fönstren för ett enhetligt utseende.

Några av de gemensamma balkongerna mot innergården där fönstren fortfarande var av originalutförande renoverades dessa i stället för att byta ut, vilket är bra både för miljön och ekonomin.

Även en komplett takrenovering gjordes med falsad plåt, ny taksäkerhet och nya snörasskydd. Under projektet upptäcktes att de gamla skorstenarna var i stort behov av underhåll vilket hanterades i samråd med föreningen.

Ytoptimering

Då varje kvadratmeter är otroligt värdefull har vi under årens gång blivit bra på att se och utnyttja vindens fulla potential. Av en yta som tidigare varit helt outnyttjad och som var svår att se potentialen i, skapade vi spännande tornrum fyllda med ljus från alla håll. Det är sådana detaljer som skapar unika lägenheter med stor köpkraft.

Med indragna och tilltagna terrasser tillförde vi en stor extra yta till det annars kompakta boendet. Tillsammans med de stora glaspartierna gav detta lägenheterna ljus, rymd och en exklusiv känsla.

Materialval

En gemensam inriktning för materialen är det formrena och äkta. Från massiv ek till sobert polerade kalksensytor. Såväl material som design och detaljer har en diskret exklusiv ton. Material och färgsättning går igen på flera ställen och skapar ett smakfullt och väl sammanhållet formkoncept.

Råvind till inflytt

För att skapa nyfikenhet och en känsla av vad som komma skall tog vi fram en enklare visualisering i säljprospektet. Bilden till vänster visar innan byggstart och ovan ser ni den färdigt inflyttade lägenheten.

/ Projekt

Fler projekt