/ OMBYGGNATION

Karl Johansgatan 63

Ombyggnation av en gammal möbelaffär till 21 nya lägenheter.

Adress:

Karl Johansgatan 13, Göteborg

Antal lägenheter:

21 st 

Rum:

1–4 rum o kök

Boarea:

35–85 kvm

Byggstart:

Q3 2018

Färdigställt:

Q3 2019

Beställare: 

Tapajos

Karl Johansgatan 13 i Majorna

Ombyggnation av butikslokal till 21 exklusiva lägenheter och verksamhetslokaler. Renoveringen av denna byggnadsminnesmärkta fastighet utfördes varsamt i nära samarbete med antikvarie och andra experter. Med genomgående påkostade material och snickerier som exklusiva träfönster och entrédörrar, massiva trägolv och platsbyggda kök och garderober från Taras Hallgren & Son, skapades här moderna boenden med bevarad charm.

Bevarad charm med nybyggnadskrav

Med genomgående påkostade materialval som exklusiva träfönster och entrédörrar återskapades det ursprungliga utseendet samtidigt som dagens krav på bland annat ljud och isolering uppfylldes. De massiva originalgolven slipades upp och återställdes. För klara detta och ändå uppnå nybyggnadskrav på ljud mellan grannar monterades akustikprofiler i lägenhetstaken med minimal bygghöjd, allt för att kunna bibehålla den generösa rumshöjden i lägenheterna.

Nya materialval i klassisk stil med modern funktion

Platsbyggda kök och garderober från Taras Hallgren & Son tillsammans med klassisk modern badrumsinredning skapade en bra balans mellan bevarad charm och modern funktion.

Snickerier återskapades

Unika golvsocklar och dörrfoder togs fram på specialsnickeri för att återskapa originalutförande. I ett sådant här projekt är det detaljer som avgör.

/ Projekt

Fler projekt