Trapphusrenovering

Att renovera ytskikten i ett trapphus är ett bra tips på en åtgärd som ger mycket effekt för lite insats. Man kommer långt med lite färg men det finns också andra arbeten som man kan passa på att utföra.

Trapphusrenovering

En trapphusrenovering kan innefatta många olika typer av arbeten beroende på i vilken typ av fastighet som renoveringen skall utföras i. Frågorna kan vara många, men vi hjälper er och går igenom era önskemål och tar fram den bästa lösningen för just era förutsättningar och er fastighet. Nedan ser ni några olika typer av arbeten och kort vad dom innebär:

Kanske den vanligaste åtgärden vi gör i samband med en trapphusrenovering. Nya säkra dörrar ger ett fint intryck både i trapphus och i lägenheten. Att känna sig säker i sitt eget hem är grundläggande och höjer standarden för ert boende. Försäkringspremien kan bli lägre efter ett byte till en säkerhetsdörr samtidigt som det också är hyresgrundande vilket innebär att det är en smart investering på många sätt.

Att måla om trapphuset är ofta den enklaste åtgärden för att göra en stor skillnad av helhetsintrycket . Ett fint trapphus ger stora mervärden för de boende, oavsett om det är en hyresfastighet eller bostadsrättsförening.

Har er fastighet behov av nya dekorationsmålningar eller om ni vill komplettera redan befintliga jobbar vi tillsammans med duktiga hantverkare med stor erfarenhet av detta.

Tillsammans med en antikvarie kan vi göra trapphusrenoveringar som återställer er fastighet till ursprungligt skick, fast med moderna materialval och lösningar som håller över tid.

Kanske vill man återskapa trapphuset till ursprungligt skick?

Här finns en uppsjö av olika alternativ som kan anpassas till just era behov. Allt från det traditionella till digitala lösningar med upplåsning genom sin mobiltelefon.

Ofta finns det mycket gammal el och kablar som är bra att passa på att rensa ut vid en trapphusrenovering. Detta ger ett renare intryck och minskar underhåll av trapphuset. Ett bra tips är att gör energibesparingar och byta ut befintliga armaturer eller förbättra belysningen.

Oavsett om det målat trä, sten eller Terrazzo kan vi hjälpa er med en uppfräschning och behandling för att få ett snyggare och mer hållbart intryck.

Bröstningspaneler, inklädnader eller räcken. Listan kan göras lång för de arbeten som kan göras för att få till den rätta känslan. Vi tar fram snickerier efter kundens önskemål.

Har ert entréparti uttjänat sin livscykel? Vi arbetar med flertalet leverantörer och specialsnickerier för att anpassa er port till husets karaktär och säkerhet.

Vill ni ha ett säkrare system eller ett helt digitalt? Vi kan ta fram en traditionell lösning eller en digital där du kan ha en programmerbar nyckel, öppna med kod eller telefon. Här finns många olika alternativ som kan anpassas efter kunden behov.

Vi är vana att installera ljudabsorbenter, ofta i tak, som hjälper till att sänka ljudnivån i trapphusen och på så sätt även inne i lägenheterna. Ofta kan vi halvera ljudnivån i trapphusen med hjälp av dessa bulleråtgärder, vilket är uppskattat av både boende och fastighetsskötare.

Kontakta mig om du vill veta mer

Fredrik Nyman
VD
070–271 10 12
nyman@4dgruppen.se

/ Renovering

Relevanta projekt